Děti

Jak vybírat chůvu

Dostali jste se do situace, že potřebujete pohlídat Vaše ratolesti a v rodině nemáte zrovna nikoho, kdo by Vám s nimi pomohl? Budete muset začít hledat paní na hlídání. Ještě než začnete hledat, přesně si rozmyslete, co vlastně od ní požadujete. Měli byste mít jasnou představu o tom, kolik hodin a jak často bude hlídat, případně jak moc musí být flexibilní. Rozmyslete se, zda bude hlídání probíhat u Vás nebo u ní doma. Jestli budete chtít, aby se věnovala pouze Vašim dětem nebo může mít na starost i další děti. Mějte taky představu o tom, kolik jste ochotni zaplatit. Samozřejmě, že ne vždy musí být cena za hodinu ukazatelem kvality, ale kvalitní a opravdu profesionální chůvy určitě nebudou hlídat za 100 Kč/hod. Správně by totiž měli tuto činnost vykonávat na živnostenský list a tím pádem musí platit sociální a zdravotní pojištění, takže měsíční náklady má poměrně vysoké.
radost z mimča

Když už máte všechno rozmyšlené. Je potřeba začít hledat. Nejlepším způsobem je doporučení od známých. To je v podstatě k nezaplacení a odpadá z Vás strach z úplně neznámého člověka. Pokud se Vám ji nepodaří najít přes doporučení, máte možnost podat si inzerát. V dnešní době spíš na internet, na sociální sítě. Já bych Vám doporučovala najít si server, kde se hlídačky registrují, jsou ověřovány a můžou si udělat zkoušky první pomoci. Na profilu každé z nich si přečtete základní informace, jak pracuje s dětmi, jestli má zkušenosti s dětmi se specifickými potřebami, kolik dětí najednou hlídá, jestli má kurz první pomoci, jestli je ochotná vozit děti například na kroužky, jaká je její odměna na hodinu a spoustu dalších věcí.
děťátko u tv

Když už jste chůvu našli, nejdříve se s ní určitě osobně setkejte, ideálně i s Vašimi dětmi, abyste viděli, zda si vzájemně porozumí. Pečlivě sledujte, jaký má hlídačka přístup, jak s nimi mluví, jak se jim věnuje. Nebojte se sdělit všechny Vaše požadavky, které by měly být stoprocentně respektovány. Po pár společných setkání by měly děti získat důvěru v nového člověka a na chůvu si zvyknout.

Back To Top